Lapset ja nuoret

Lasten ja nuorten Linguajoy kielikurssit

Linguajoy tarjoaa 2-14 -vuotiaille lapsille ja nuorille elämyksellisiä ja tehokkaita vieraiden kielen oppimiskokemuksia positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Laaja kielikurssivalikoima kattaa ikä- ja lähtötasopohjaisia ryhmiä vieraissa kielissä kuten esim. englanti, espanja, ranska, saksa, ruotsi, venäjä, mandariinikiina ja suomi.

Natiivit ja ihanat Linguajoy-opettajat tarjoavat aidon kokemuksen kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Innostavan Linguajoy -opetussuunnitelman avulla uusi kieli opitaan moniaistisesti ja toiminnallisesti – pelien, leikin, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen, rytmin ja teatterin avulla. 

Pienten lasten alkeiskursseilla kielipolku avataan lempeästi lorujen, laulujen, rytmin, ja leikin avulla. Suullisen kielitaidon kehitystä vauhditetaan rakentamalla avainsanavarastoa, omaksumalla erilaisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia. 

Kouluikäisten ryhmissä luodaan vahvaa pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Kurssien edetessä keskitytään yhä monipuolisempiin vuorovaikutustilanteisiin ja tehdään myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita. 

Linguajoy kielikurssit kokoontuvat pääkaupunkiseudulla viikoittain, 45 min. ajan esimerkiksi päiväkodeissa, peruskouluissa, asukaspuistoissa ja Linguajoy kielikeskuksessa Helsingissä. Myös kattava valikoima lasten ja nuorten Online/Live -kielikursseja tekee harrastamisen helpoksi!

Kielikurssien neurologiset hyödyt lapsen kehitykselle ovat syvälliset ja kauaskantoiset. Kielitaidon lisäksi kehittyvät esimerkiksi luovuus, muisti ja vuorovaikutus- sekä ongelmanratkaisutaidot. Kursseilla saa myös uusia ystäviä, onnistumisen elämyksiä, rohkeutta, itseluottamusta ja positiivista kannustusta. Intensiivisen ja jatkuvan kehitystyön tuloksena lapset saavat tuoreinta neurolingvististä tietämystä hyödyntävän ja testatun Linguajoy -oppimiskokemuksen, jossa sovelletaan parhaita kielten oppimisen käytäntöjä.

Jos sinulla on kysyttävää tulevista lasten kielikursseistamme, tutustu vastauksiimme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin:

Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka tarkka on lasten kielikurssin suositusikäraja? Lapseni täyttää kolme vuotta parin kuukauden kuluttua. Voisiko hän jo nyt liittyä mukaan 3-5 vuotiaiden pienryhmään?

Kielikurssin suositusikä on suuntaa antava. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi mukaan pienryhmään myös kerholaisen, joka saattaa olla hieman nuorempi kuin suositusikä.

Lapsen vanhemmat yleensä osaavat  arvioida ja ennakoida lapsen valmiuden uusien taitojen omaksumiseen, sillä jokainen lapsi etenee omalla kielipolullaan henkilökohtaisessa tahdissa.

Pyrimme myös aina joustavasti mahdollistamaan nuorempien sisarusten liittymisen samalle kielipolulle isompien sisarusten kanssa, jolloin kieli-ja kulttuuri elämyksestä tulee perheen yhteinen.

2. Onko mahdollista tulla kielikurssin kokeilukerralle?

Jos ette ole aikaisemmin käyneet Linguajoy kielikursseilla, on mahdollista käydä kokeilukerralla kertamaksulla. Lisätiedot ja kokeilukerran varaus: info@linguajoy.fi, puh. 041-319 6675.

3. Onko lapsen vanhempi mukana kielikurssilla?

Pienten kielikerholaisten tapauksessa edetään lempeästi askel kerrallaan. Joskus saattaa olla, että aivan kurssin alussa tarvitaan lapsen läheisen läsnäoloa taustalla mutta kokemuksemme mukaan jo parin kurssitapaamisen jälkeen nuorimmatkin lapset innolla juoksevat opettajan luokse kerhotilassa, jolloin vanhemmat voivat opetuksen ajan hengähtää ja saada omaa aikaa.

Lasten keskittyminen oppimiskokemukseen on yleensä helpompaa ja tehokkaampaa silloin, kun luokkahuoneessa ei ole useita vanhempia paikalla. Jos paikalla on jatkuvasti paljon eri aikuisia, saattaa se vaikuttaa kielipolun etenemiseen.

4. Onko mahdollista liittyä mukaan kielikurssille kesken lukuvuoden?

Kyllä, kielikurssille voi vallan mainiosti liittyä mukaan kesken lukuvuoden, jos pienryhmässä on paikka vapaana. Lasten kielikurssit on sisällöllisesti rakennettu niin, että kielipolulle on helppoa liittyä mukaan myös kesken lukuvuoden.

Jos liityt kurssille kesken lukukauden, maksetaan vain jäljellä olevista tunneista. Ennen paikan varaamista, ottakaa ystävällisesti yhteys info@linguajoy.fi tai puh. 041-319 6675, niin annamme teille koodin, jonka avulla muodostuu hinta vain jäljellä olevista tunneista.

5. Onko tietyllä kielikurssilla paikkoja vielä vapaana?

Linguajoy toimisto suurella ilolla selvittää teille kurssin paikkatilanteen, ottakaa ystävällisesti yhteys info@linguajoy.fi tai puh. 041-319 6675.

6. Mitä lasten kielikursseilla tapahtuu?

Natiivit ja ihanat Linguajoy-opettajat tarjoavat aidon kokemuksen kielen ääntämyksestä ja kulttuurista. Innostavan Linguajoy -opetussuunnitelman avulla uusi kieli opitaan moniaistisesti ja toiminnallisesti – pelien, leikin, taiteen, tieteen, musiikin, liikkeen, rytmin ja teatterin avulla.

Pienten lasten alkeiskursseilla kielipolku avataan lempeästi lorujen, laulujen, rytmin, ja leikin avulla. Suullisen kielitaidon kehitystä vauhditetaan rakentamalla avainsanavarastoa, omaksumalla erilaisia lauserakenteita ja hyödyllisiä ilmauksia.

Kouluikäisten ryhmissä luodaan vahvaa pohjaa kansainväliselle vuorovaikutus- ja esiintymistaidolle. Advanced kurssien edetessä keskitytään yhä monipuolisempiin vuorovaikutustilanteisiin ja tehdään myös luetun ymmärtämiseen ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita.

Kutsun sinut nauttimaan yhdestä tunneistamme YouTube-kanavallamme.

7. Pitääkö lapsen ottaa jotain mukaan kielikurssille?

Kaikki kielikurssin opetusmateriaalit saadaan Linguajoy-opettajalta, eli mukaan ei tarvitse ottaa muuta kuin iloinen, reipas mieli.

Halutessaan voi toki ottaa mukaan mukavat sisätossut. Sportti-Enkku (Active English) kursseille kannattaa pukeutua mukaviin sisäliikuntavaatteisiin ja ottaa mukaan pieni vesipullo

8. Miten voimme valmistautua kielikurssin alkuun?

With a new and exciting language journey about to begin, it is always best to gently remind your little ones in advance that the course will start soon. Remind them that they will be attending a fun, exciting language club in advance. A heads-up is a nice way to set the stage for a relaxed and smooth transition into a new educational environment.

To help them to feel prepared and motivated, you could listen to music in the target language, watch TV shows, or read books, which are great ways to awaken the tongue! It is also best to arrive at the venue on time to give you and your child a chance to get acquainted with the teacher and the classroom.

Children and young people acquire languages functionally through repetition – often without realising it! So, encourage your child to recall what they learnt and experienced during the lesson – this is a great way to consolidate their learning! For example, ”What did you do at the course today?”. It is important to allow your child to say what they learnt and enjoyed in their own words to better connect with their own personal journey.

9. Milloin Linguajoy kielikurssit kokoontuvat?

Linguajoy kielikurssien lukuvuosi käynnistyy elokuun lopussa ja etenee pitkältä peruskoulujen lukuvuoden ja kansallisten pyhäpäivien mukaisesti. Syyslomaa vietetään lokakuun puolessa välissä (viikko 42). Joulutauko alkaa 23.12. Kielikurssien kevätkausi pyörähtää käyntiin loppiaisen jälkeen.

Hiihtolomaa vietetään Etelä-Suomen talvilomaviikolla helmikuussa (viikko 8). Kiirastorstai-iltaisin ei kokoonnuta, mutta kiirastorstain päiväkurssit kokoontuvat normaalisti.

Pääsiäislomaa vietetään pitkäperjantaina, pääsiäislauantaina ja -maanantaina. Vappuaatto-iltaisin ei kokoonnuta kielikursseilla, mutta vappuaaton päiväkurssit kokoontuvat normaalisti. Vapunpäivä 1.5. on kansallinen pyhäpäivä, kuten myös helatorstai.

10. Miksi vieraisiin kieliin kannattaa tutustua mahdollisimman varhain ja monipuolisesti?

Kielellisen kehityksen herkkyyskausi (language learning sensitivity period) on ainutlaatuinen neurolingvistinen vaihe, jolloin lapsi suhtautuu avoimesti ja innostuneesti uusiin kieliin. Jo puolen vuoden ikäisellä on valtava sisäsyntyinen motivaatio ja kyvykkyys kielen oppimiseen.

Toiminnalliset leikit, hauskat lorut, riimit ja iloiset laulut johdattavat lapsen uuden kielen pariin. Lapsen kasvaessa voimallisin herkkyyskausi alkaa hiljalleen hiipua.

Tässä vaiheessa herkkyyskausi ei enää vauhdita oppimista, aidon kaltaista sujuvaa aksenttia on vaikeampi saavuttaa ja opiskelu voi tuntua työläältä.

Tämän vuoksi vieraisiin kieliin kannattaa tutustua mahdollisimman varhain ja monipuolisesti, sillä silloin oppiminen ­­on helppoa, hauskaa ja hyödyllistä! Linguajoy blogissa lisätietoa: Professori Minna Huotilainen – hauskuus on rajana lasten kielten oppimisessa ­­­